Het Kerst Event Zwolle is dit jaar op zaterdag 15 december 2018. Zodra het programma bekend is, lees je het hier op de website.  

Dit was het programma in 2017: 

VOOR IEDEREEN

Grootste levende kerststal

Tijd: 10.00 - 16.00 

Locatie: Stadshart rondom de Sint-Michaël Kerk

In de stal met stro zullen verschillende beesten waaronder een os, ezel, lama’s, schapen en natuurlijk een kamelen die dag grazen op het Grote Kerkplein.
Dit plein vormt samen met de Grote Kerk de centrale locatie van het event vol kerstverhalen voor jong en oud.
Vanaf 16:00 uur komen alle figuranten, koren, betrokkenen en bezoekers naar dit plein voor een bijzonder slotevent.
De bekende kerstliederen zullen gezongen worden onder leiding van Rob van Putten en band en het kerstverhaal zal gebracht worden door Ds Hans Slotman.

Engelen, Romeinse soldaten en andere Bijbelse figuren

Gedurende de dag (10:00 tot 17:00 uur) zullen engelen en romeinen in de binnenstad te zien zijn en deel uitmaken van het straatbeeld.
Met als kernpunt De Grote kerk en de Stal op het plein.

Locatie: Op en rondom Het Grote kerkplein

Op de toegangswegen naar stadshart wordt u welkom geheten door engelen. In een ruim gebied rondom het centrum van het event vertellen Bijbelse figuranten uit het kerstverhaal hun eigen verhaal. Herodes, Maria, Jozef. Vraag ze naar hun geschiedenis en luister naar hun bijzondere verhalen. Ook zijn de traditioneel geklede romeinen opvallend aanwezig en kunnen u verwijzen naar de stal de kerk en het plein. 


VOOR KINDEREN

Tijd: 10.00 - 16.00

Locatie: Grote kerkplein bij de stal en op het podium

Heel veel leuks voor jou! Een podium met optredens van Dancing Devotion, De Swinging kids, drama en muzical. De kleinsten gaan los op het springkussen. Creatieve jongens en meiden maken mooie kerst DIY in de knutselhoek en er is een echte ouder-kind kerstspeurtocht langs alle figuranten die in de stad rondlopen. Ook kan je je verkleden om in de fotohoek op de foto te gaan bij de kerststal. Of ga lekker chillen en luister naar de prachtige kerstverhalen in de vertelhoek. 

Mede mogelijk gemaakt dankzij studenten van het Menso Alting College in Zwolle.


VOOR JONGEREN

Tijd: 12.00 - 13.00 en van 15.00 - 16.00

Locatie: Grote kerkplein op en om het podium

Optredens, theaterstukken en workshops van Dance Inc. School voor Hiphop, Breakdance en Free running. Ben jij erbij om er een feestje van te maken? Om 12.00 en 15.00 uur zijn er verschillende optredens van het topteam (zij dansen op het hoogte niveau in NL) en het selectieteam van Dance Inc. Tussen de optredens kan je meedoen met workshops en je eigen dance moves verbeteren. Dit jaar ook Freerun demonstraties


VOOR OUDEREN

Tijd: 11.00 - 16.00

Locatie: Stint-Michaëls Kerk (Grote Kerk aan de Grote Markt)

Een speciale plek voor ouderen op het kerst event. Een afwisselend dagprogramma met traditionele kerstliederen van het koor van het Leger des Heils. Daarnaast zullen werschillende koren om beurten traditionele en moderne kerstliederen zingen. Een heerlijke plek om jezelf even onder te dompelen in de kerstsfeer en te genieten van de prachtige stemmen of om uit volle borst mee te zingen natuurlijk. Een rustpunt in de hectiek van alledag. En creatieve bezoekers kunnen aan de slag met een sfeervolle kerstgerelateerde creatieve activiteiten. En dat alles onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Vergeet ook niet de grote hoeveelheid miniatuur kerststallen te bewonderen die door de kerk te vinden zullen zijn.


SLOTEVENT

Tijd: 16.00 - 17.00

Locatie: Grote Kerkplein

Alle medewerkers, engelen, romeinen, koren en andere figuranten komen, tezamen met alle bezoekers om 16.00 naar het Grote kerkplein om daar met elkaar kerstliederen te zingen onder leiding van Rob van Putten. Ook zal het kerstverhaal vertelt worden door Ds Hans Slotman om het kerst event af te sluiten. 


 

KERSTEVENT 2017

Een evenement dat door het gecentraliseerde karakter dit jaar meer nog een warm sfeervol gevoel zal overbrengen op de bezoekers en het winkelend publiek. Een rustpunt en een plek voor ontspanning en vertier in de hectiek van het inkopen doen voor het kerstdiner en de kerstoufit. Een plek waar de werkelijke betekenis van kerk voor iedereen duidelijk wordt. 

Online donatie

Partners

Viaa logo

Métier

jore ontwerp

drukcase

inxpact

vanderhaak

Contact

Schaardijk 5
8043 GA Zwolle
info@kersteventzwolle.nl