Kerst is voor en van iedereen. Kerst vieren we met elkaar. De hele opzet van het Kerst Event Zwolle is daar dan ook op gericht. Door in de Zwolse binnenstad met elkaar te zingen, te dansen, een kopje koffie te drinken, te genieten van de dieren in de kerststal en te luisteren naar het kerstverhaal geven we gezamenlijk invulling aan naastenliefde, eendracht, vrede en verdraagzaamheid. Aanstaande zaterdag hopen wij Kerst met vele mensen uit Zwolle en omstreken op deze manier te beleven.

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus, de Zoon van God, waar wij in geloven. Dat willen wij als organisatie, samen met de vrijwilligers tijdens het Kerst Event Zwolle in beeld brengen, uitdragen en daarover vertellen. In de vertolking van de kerstboodschap is de overtuiging waarmee de vrijwilligers dat zowel tijdens als rond ons event kunnen doen, dan ook relevant. In tegenstelling tot wat de Stentor op 21-12-2017 heeft gepubliceerd, mogen dit mensen met allerlei achtergronden in levensovertuiging zijn.

Vorig jaar is de eerste editie van het Kerst Event Zwolle uiterst succesvol geweest en heeft het een positieve impuls aan de stad gegeven. Wij weten ons ondersteund door vele christenen en niet-christenen: tientallen ondernemers en honderden vrijwilligers, maar ook kerken en particuliere donateurs die dit jaar niet aarzelden om ons op velerlei manieren te helpen en te ondersteunen. Daar willen we hen van harte voor bedanken.

Heel graag tot  zaterdag 23 december, iedereen is meer dan welkom in de Zwolse binnenstad!

Met hartelijke groet,

Stichting Michaël Events

 

Heeft u vragen of opmerkingen: stuur een mail naar info@kersteventzwolle.nl 

 

 

Op het kerstevent van zaterdag 17 december zijn in de Grote Michaelskerk met name de ouderen uit Zwolle van harte welkom (maar iedereen mag natuurlijk komen). Van 13.30 - 15.30 is er een afwisselend programma met traditionele kerstliederen van het koor van het Leger des Heils en een presentatie van het Bijbels Museum uit Amsterdam. En creatieve bezoekers kunnen aan de slag met een sfeervol kerststukje of een mooie kerstkaart. En dat alles onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. 

Bekijk hier wat er nog meer te doen is op zaterdag 17 december in de binnenstad van Zwolle. 

 

Het Kerstevent Zwolle 2016 plaatst de grootste, levende kerststal van Nederland op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad. Op 17 december vindt er voor het eerst een kerstevent plaats, georganiseerd door christenen uit de verschillende kerken in Zwolle. Doel is de diepere boodschap van kerst over de geboorte van Gods Zoon te vertellen en te laten zien.

De hele binnenstad
In stallen met stro zullen lama’s, schapen en kamelen die dag grazen op het Grote Kerkplein. De kerststal vormt samen met de Grote Kerk de centrale locatie van een event vol kerstverhalen voor jong en oud, gehouden op diverse locaties in de binnenstad zoals het Gasthuisplein en Achter de Broeren.

Honderden vrijwilligers
Afgelopen maanden is er koortsachtig gewerkt aan de organisatie van het event dat ruim 500 vrijwilligers gaat tellen. Zo zullen studenten zich samen met Het Leger des Heils inzetten voor ouderen die in de Grote Kerk een programma krijgen aangeboden. Ze worden daarvoor ook uit de verzorgingscentra opgehaald.

Koren, koren, koor
De gehele dag zullen er koren optreden. Door de straten van de binnenstad zal bovendien ook een groot koor lopen dat bekende kerstliederen ten gehore brengt. Het lopende koor, waaraan verschillende koren deelnemen, zal om 16 uur op het Grote Kerkplein eindigen voor de grote finale, samen met tientallen figuranten die dan al de hele dag op bruggen en toegangen binnenstadbezoekers kerstverhalen vertelden.

Kinderen en tieners
Op het plein Achter de Broeren wordt een kinderplein ingericht met diverse activiteiten voor kinderen zoals schminken, knutselen, springkussen, verhalentent en kinderspeurtocht langs Bijbelse figuren. Ook treedt hier een kinderkoor op. Dance Inc zal een programma verzorgen in de stad. Hier zullen diverse workshops worden gegeven en uitvoeringen gehouden.

Slotevent
Om 16.00 uur begint op het Grote Kerkplein het slotevent. Iedereen is er welkom om met elkaar kerstliederen te zingen. Ds. Arie van de Veer zal het kerstverhaal lezen. Het event wordt mogelijk gemaakt met bijdragen van kerken en bedrijven uit Zwolle.

Nieuw: kerstevent in binnenstad Zwolle. 

Geïnspireerd door de enthousiaste ontvangst van het project ‘de 10 mooiste bijbelverhalen van Zwolle', wordt dit jaar voor het eerst een Kerstevent gehouden, verspreid over de Zwolse binnenstad. Kleinschalig, laagdrempelig en met een boodschap van hoop en liefde voor iedereen.

Online donatie

Partners

Viaa logo

fabrieksuitje

Cultivice

Métier

Event Facility Roskam

jore ontwerp

drukcase

hoving mediation

vanderhaak

Contact

Schaardijk 5
8043 GA Zwolle
info@kersteventzwolle.nl 

Stichting Michaël Events