Op 23 december 2017 wordt voor alle Zwollenaren voor de tweede keer het kerstevent georganiseerd in en rondom de Grote Kerk van Zwolle in de mooie binnenstad. Een groep christenen uit verschillende kerken in Zwolle heeft daarvoor de stichting St. Michaelevents opgericht.

Met toneel, optreden van de band van het Leger des Heils, figuranten, workshops en koren, wordt uitgelegd dat het kerstfeest een blijde boodschap bevat voor iedereen. Een verhaal over hoop en bevrijding, over liefde en toekomst.

Veel mensen weten niet meer wat het verhaal inhoudt over de komst van Jezus naar de aarde, zo'n 2000 jaar geleden. Met het kerstevent wordt dat verhaal opnieuw onder de aandacht gebracht, op straat, voor wie het wil zien of horen. Idee is om dit op een eigentijdse en voor iedereen prettige manier te doen.

Op 23 december dit jaar wordt er op diverse plekken in de stad, zoals op pleinen en in straten, allerlei kleinschalige activiteiten georganiseerd. Op verschillende plekken zijn Bijbelse figuren, engelen en Romeinse soldaten te zien die een deel van een bijbelverhaal uitbeelden of vertellen.

Bovendien zal er een koor van enkele tientallen zangers lopend door de binnenstad kerstliederen ten gehore brengen. Alle deelnemers en vrijwilligers komen vervolgens rond 16:00 uur op het Grote Kerkplein samen om als afsluiting een groot koor te vormen tijdens het slot event.

De komst van Jezus, de Zoon van God, als mens op aarde betekent voor christenen de komst van de Verlosser. Hij bevrijdt iedereen van het kwaad als je in Hem gelooft. Geloven is volgens Jezus niet alleen iets van Hem kennen, maar ook doen wat Hij deed: Zijn naaste liefhebben en zorgen voor wie zwak zijn.

Het kerstevent vormt ook een voorbode voor de kerstdiensten die in de kerken van Zwolle gehouden worden tijdens de kerstdagen. Kijk op deze website voor een overzicht van alle diensten. En kijk hier ook op onze Facebookpagina voor het laatste nieuws over het Kerstevent Zwolle 2017.

Online donatie

Partners

Viaa logo

fabrieksuitje

Cultivice

Métier

Event Facility Roskam

jore ontwerp

drukcase

hoving mediation

vanderhaak

Contact

Schaardijk 5
8043 GA Zwolle
info@kersteventzwolle.nl 

Stichting Michaël Events