Om het grootste kerstevent in Zwolle ooit mogelijk te maken, hebben we jou nodig!

Daarom hebben wij hieronder een aantal vacatures geplaatst zodat iedereen mee kan doen aan dit mooie kerstevent. Wel geldt voor alle vacatures dat je de christelijke levensvisie moet ondersteunen of willen ondersteunen, omdat wij het belangrijk vinden dat de spelers vragen kunnen beantwoorden over het christelijk geloof. In tegenstelling tot wat de Stentor op 21-12-2017 heeft gepubliceerd, mogen dit mensen met allerlei achtergronden in levensovertuiging zijn.

Daarnaast zijn er een aantal vacatures die het lidmaatschap van een van de kerkelijke gemeentes in Zwolle als voorwaarde stellen. Deze categorieën zijn hieronder met een * aangegeven. De reden hiervan is ten eerste dat wij vinden dat deze vrijwilligers de boodschap die wij als organisatie willen uitdragen goed kunnen vertellen en ten tweede dat wij de veiligheid willen waarborgen voor bijvoorbeeld ons kinderwerk.

Aanpakkers en vroege vogels (op- en afbouwen)

Ben je een echte doener? En wil je een paar uurtjes praktisch helpen op zaterdag 23 december? We hebben zo'n 10 mannen of vrouwen nodig om de verschillende pleinen op te bouwen en af te breken.

Meld je aan

Figuranten en acteurs*

(alle vacatures inmiddels ingevuld)

We zoeken acteurs en figuranten voor verschillende rollen. Met name van de acteurs verwachten we een bepaald acteertalent omdat zij monologen van enkele minuten houden tegen het langslopende publiek. Houdt je wel van acteren, maar wil je geen tekst moeten onthouden? Dan ben jij een perfecte figurant. Verander op 23 december in een engel of Romeinse soldaat die in groepen staan op de 8 bruggen naar het centrum. Daarnaast zijn er een aantal figuranten bij de stal en diverse figuranten ter ondersteuning van de acteurs. Denk hierbij aan Naomi, bij Ruth of Jaïris bij zijn dochter. Je hebt dan geen of nauwelijks tekst. De kleding voor de acteurs en figuranten zijn beschikbaar. En je hoeft niet de hele dag beschikbaar te zijn, omdat we de figuranten en acteurs elkaar een aantal keer op de dag aflossen.

Voldoende aanmeldingen binnen

Engelen (acteurs)

(alle vacatures inmiddels ingevuld)

Als echte Zwollenaar denk je bij Zwolle natuurlijk direct aan de engel op de Melkmarkt. Een iconisch beeld en natuurlijk een mooie rol. Wat is er nu mooier dan in de rol te kruipen van het meest herkenbare beeld van Zwolle. We zoeken namelijk nog engelen voor het Kerst Event van 23 december.

Voldoende aanmeldingen binnen

Romeinse soldaten (acteurs)

(alle vacatures inmiddels ingevuld)

Werk jij als militair? Heb je een natuurlijke autoriteit? Of vind je het gewoon tof om eens een een soldaten-pak aan te hebben? Genoeg redenen te vinden om je voor één dag in de rol van stads-soldaat te storten tijdens het Kerst Event Zwolle. De 'dienstplicht' roept je.

Voldoende aanmeldingen binnen

Catering

Dit zijn de mensen voor de verzorging van de innerlijke mens, zowel van alle medewerkers, als wel eventuele uitgifte punten op het kinderplein, de kerststal, maar ook de catering in de ouderentent, dus serveren en tappen. We werken in twee shifts. Welke kan jij komen helpen? Shift 1 is van: 8.00-12.30 uur en shift 2 van 12.30-18.00 uur. Of wil jij helpen om broodjes te smeren? Daar hebben we mensen voor nodig die van 8.00 - ongeveer 12.00 uur willen helpen. 

Voldoende aanmeldingen binnen

Ondersteuning

Ondersteuning is een hele grote groep van mensen met diverse functies. Bijvoorbeeld het opbouwen, afbreken, verplaatsen, begeleiden van ouderen en gehandicapten, echte ondersteuners.

Voldoende aanmeldingen binnen

Logistieke medewerkers

Houd jij het overzicht en neem jij de leiding? Dan is het kerstevent op zoek naar jou om het opbouwen en afbouwen te coördineren. Het opbouwen gebeurt al op tijd van 6.00 uur tot ongeveer 10.00 uur. Voor het afbreken ben je nodig van 16.00 tot 20.00 uur. We zoeken nog 2 logistieke medewerkers.

Voldoende aanmeldingen binnen

Veiligheid

(alle vacatures inmiddels ingevuld)

Veiligheid zijn mensen die o.a. zorgen voor de ondersteuning van de acteurs die in de stad staan. Op een afstand surveilleren en ter ondersteuning optreden als er incidenten zijn. Ook bij de romeinse soldaten op de brug en op de pleinen. Uiteraard is ingrijpen daarbij als politie of beveiliger uitgesloten. Daarvoor zijn opgeleide mensen aanweizg. Het gaat om signalering en raportage em eerste assistentie op in de vorm van het gesprek aan gaan. Daarnaast moeten er ook een groot aantal EHBO en BHV mensen aanwezig zijn en hebben we mensen nodig die o.a. het mega koor gaan begeleiden door de stad. Ook daar zijn wat veilighiedsondersteunende mensen nodig.

Voldoende aanmeldingen binnen

Pastoraat*

Dit zijn mensen die bidden in het gebedstream die dag, mensen die inhoudelijk kunnen reageren op vragen van bezoekers, mensen die bidden en geestelijke ondersteuning bieden aan medewerkers. Het gaat om passief pastoraat, we gaan dus niet de straat op om mensen aan te spreken, het is hoofdzakelijk dus reactief, maar erg dankbaar werk.

Voldoende aanmeldingen binnen

Zangers

(alle vacatures inmiddels ingevuld)

Omdat we een mega koor willen gaan inzetten dat de hele dag van plein naar plein loopt zoeken we ongeveer 200 zangers die van 10 tot 15 uur in het koor willen meelopen door de stad en daarna voor de grote afsluiting op het Grote Kerkplein de zangtechnische ondersteuning op zich nemen voor het publiek. Er komt daar een band op het podium en het koor wordt daar omheen opgesteld. Samen met het publiek wordt dat dan een fatstische afsluiting van het evenement.

Voldoende aanmeldingen binnen

Koren

(alle vacatures inmiddels ingevuld)

Op het Betlehemplein is het korenplaza. Daar willen we Koren plaatsen die kerstgerelateerde muziek te gehoren brengen. Dat mag klassiek, maar ook modern. Ieder half uur een nieuw koor, dus structureel muziek van 10 tot 15:30. Daarna zouden we het gaaf vinden als al deze koren zich naar het plein begeven voor de grote afsluiting van de dag. Erzijn derhalve 11 koren nodig op die locatie. Graag aanmelden als aanspreekpunt van het koor.

Voldoende aanmeldingen binnen

 

Coördinator acteurs/figuranten

Ben jij een echte regelaar? En houd jij goed overzicht over het grote plaatje? Dan zoeken wij jou. Er zijn heel veel vrijwillige acteurs en figuranten aanwezig tijdens het event. Dat moet in goede banen worden geleid. Denk daarbij aan (vooraf) plannen bijeenkomsten, regelen van instructeurs en benodigdheden, opstellen van speelschema's en het verwerken van aanmeldingen. Als jij het overzicht over deze belangrijke groep vrijwilligers wilt bewaken, meld je dan aan!

Voldoende aanmeldingen binnen

Art / kunstenaar

(alle vacatures inmiddels ingevuld)

Dit zijn o.a. fotografen, ballonkunstenaars en eventuele andere kunstgerelateerde artiesten met name voor op het kinderplein

Voldoende aanmeldingen binnen

Kinderwerk*

Het kinderwerk is heel divers. Dat gaat om de bezetting op het kinderplein bij de broerenkerk. Het zijn springkussen medewerkers, schminkers, wensboombegeleiding, speurtochtondersteuning, noem maar op. Kinderwerk in de breedste zin van het woord.

Voldoende aanmeldingen binnen

Management

Op alle pleinen en op diverse andere onderdelen zijn mensen nodig die als aanspreekpunt of als coordinator het overzicht en de veiligheid moeten bewaren. Dit zijn mensen die rapporteren aan het commadocentrum als er wat nodig is, of wat dan ook.

Voldoende aanmeldingen binnen

Stage

Dit gaat om podiumwerk. Bediening van het licht, het geluid, aansluiten van instrumenten, zorgen voor een aangenaam licht en geluidklimaat op de diverse pleinen. Zowel beginners als gevorderden. Ook zoeken we nog veel apparatuur, dus als je een plein qua geluid of licht zou willen adopteren als bedrijf of uit de hand gelopen hobbyist dan zullen we je met open armen ontvangen.

Voldoende aanmeldingen binnen

Muzikanten

Muzikanten zoeken we voor de 5 klassieke muziek tenten die verspreidt staan over de stad. Op zich zouden groepen van 4 tot 6 muzikanten zich kunnen aanmelden, maar wellicht is juist individueel wel veel interessanter. Zo leer je andere mensen kennen en ga je samen een programma voor de dag samenstellen. We hebben in totaal minstens 3 verschillende groepen nodig per tent.

Voldoende aanmeldingen binnen

 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar meedoen@kersteventzwolle.nl

Online donatie

Partners

Viaa logo

fabrieksuitje

Cultivice

Métier

Event Facility Roskam

jore ontwerp

drukcase

hoving mediation

vanderhaak

Contact

Schaardijk 5
8043 GA Zwolle
info@kersteventzwolle.nl 

Stichting Michaël Events