Doe ook mee op 15 december 2018! Net als de andere honderden vrijwilligers. 

Iedereen kan onderdeel zijn van het Kerst Event. Ongeacht je achtergrond of levensovertuiging. Voor alle vacatures geldt dat je de christelijke levensvisie ondersteund, want het doel van het Kerst Event is de komst van Jezus opnieuw onder de aandacht te brengen. 

Daarnaast zijn er een aantal vacatures die het lidmaatschap van een van de kerkelijke gemeentes in Zwolle als voorwaarde stellen. Deze categorieën zijn hieronder met een * aangegeven. De reden hiervan is ten eerste dat wij vinden dat deze vrijwilligers de boodschap die wij als organisatie willen uitdragen goed kunnen vertellen en ten tweede dat wij de veiligheid willen waarborgen voor bijvoorbeeld ons kinderwerk.

Informatieavond donderdag 11 oktober 2018

Meer weten over wat jij kan doen voor het Kerst Event 2018? Kom naar de informatieavond!

Lees meer >>

Aanpakkers en vroege vogels (op- en afbouwen)

Ben je een echte doener? En wil je een paar uurtjes praktisch helpen op zaterdag 15 december? We hebben zo'n 10 mannen of vrouwen nodig om de verschillende pleinen op te bouwen en af te breken.

Meld je aan 

Figuranten en acteurs*

We zoeken acteurs en figuranten voor verschillende rollen. Met name van de acteurs verwachten we een bepaald acteertalent omdat zij monologen van enkele minuten houden tegen het langslopende publiek. Houdt je wel van acteren, maar wil je geen tekst moeten onthouden? Dan ben jij een perfecte figurant. Verander op 15 december in een engel of Romeinse soldaat die in groepen staan op de 8 bruggen naar het centrum. Daarnaast zijn er een aantal figuranten bij de stal en diverse figuranten ter ondersteuning van de acteurs. Denk hierbij aan Naomi, bij Ruth of Jaïris bij zijn dochter. Je hebt dan geen of nauwelijks tekst. De kleding voor de acteurs en figuranten zijn beschikbaar. En je hoeft niet de hele dag beschikbaar te zijn, omdat we de figuranten en acteurs elkaar een aantal keer op de dag aflossen.

Meld je aan

Engelen (acteurs)

Als echte Zwollenaar denk je bij Zwolle natuurlijk direct aan de engel op de Melkmarkt. Een iconisch beeld en natuurlijk een mooie rol. Wat is er nu mooier dan in de rol te kruipen van het meest herkenbare beeld van Zwolle. We zoeken namelijk nog engelen voor het Kerst Event van 15 december.

Meld je aan

Romeinse soldaten (acteurs)

Werk jij als militair? Heb je een natuurlijke autoriteit? Of vind je het gewoon tof om eens een een soldaten-pak aan te hebben? Genoeg redenen te vinden om je voor één dag in de rol van stads-soldaat te storten tijdens het Kerst Event Zwolle. De 'dienstplicht' roept je.

Meld je aan

Catering

Dit zijn de mensen voor de verzorging van de innerlijke mens, zowel van alle medewerkers, als wel eventuele uitgifte punten op het kinderplein, de kerststal, maar ook de catering in de ouderentent, dus serveren en tappen. We werken in twee shifts. Welke kan jij komen helpen? Shift 1 is van: 8.00-12.30 uur en shift 2 van 12.30-18.00 uur. Of wil jij helpen om broodjes te smeren? Daar hebben we mensen voor nodig die van 8.00 - ongeveer 12.00 uur willen helpen. 

Meld je aan

Zangers

Omdat we een mega koor willen gaan inzetten dat de hele dag van plein naar plein loopt zoeken we ongeveer 200 zangers die van 10 tot 15 uur in het koor willen meelopen door de stad en daarna voor de grote afsluiting op het Grote Kerkplein de zangtechnische ondersteuning op zich nemen voor het publiek. Er komt daar een band op het podium en het koor wordt daar omheen opgesteld. Samen met het publiek wordt dat dan een fatstische afsluiting van het evenement.

Meld je aan

Koren

Op het Betlehemplein is het korenplaza. Daar willen we Koren plaatsen die kerstgerelateerde muziek te gehoren brengen. Dat mag klassiek, maar ook modern. Ieder half uur een nieuw koor, dus structureel muziek van 10 tot 15:30. Daarna zouden we het gaaf vinden als al deze koren zich naar het plein begeven voor de grote afsluiting van de dag. Graag aanmelden als aanspreekpunt van het koor.

Meld je aan

Coördinator kinderwerk*

Ben jij een echte regelaar? En houd jij goed overzicht over het grote plaatje? Dan zoeken wij jou. Er zijn veel mensen die met kinderen werken aanwezig tijdens het event. Dat moet in goede banen worden geleid. Denk daarbij aan (vooraf) plannen bijeenkomsten, regelen van instructeurs en benodigdheden en het verwerken van aanmeldingen. Als jij het overzicht over deze belangrijke groep vrijwilligers wilt bewaken, meld je dan aan!

Meld je aan

Kinderwerk*

Het kinderwerk is heel divers. Dat gaat om de bezetting op het kinderplein bij de broerenkerk. Het zijn springkussen medewerkers, schminkers, wensboombegeleiding, speurtochtondersteuning, noem maar op. Kinderwerk in de breedste zin van het woord.

Meld je aan

Muzikanten

Muzikanten zoeken we voor de 5 klassieke muziek tenten die verspreidt staan over de stad. Op zich zouden groepen van 4 tot 6 muzikanten zich kunnen aanmelden, maar wellicht is juist individueel wel veel interessanter. Zo leer je andere mensen kennen en ga je samen een programma voor de dag samenstellen. We hebben in totaal minstens 3 verschillende groepen nodig per tent.

Meld je aan

 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar meedoen@kersteventzwolle.nl

Online donatie

Partners

jore ontwerp

drukcase

inxpact

vanderhaak

Contact

Schaardijk 5
8043 GA Zwolle
info@kersteventzwolle.nl